Et tandimplantat bruges hvis man mangler eller har mistet en eller flere tænder. Implantatet erstatter den manglende tandrod. Den opereres ind i kæben. Efter implantatet er helet sættes en tandkrone på og så fungerer det som en normal tand. Implantater kan også bruges til som en bropille, (se afsnit om bro,) eller til et kliksystem på en protese (se afsnit om protese). Implantatet er lavet i materialet titanium, som er biokompatibelt.
En implantatbehandling er en god løsning til erstatning af en mistet tand. Implantatet indsættes uafhængigt af dine nabotænderne. Det kommer til at fungerer som en normal enkeltstående tand. Du kan ikke få huller i et implantat. Du kan derimod godt få tandkødssygdomme i et implantat. Derfor er det vigtigt, at du vedligeholder en god mundhygiejne, og får renset grundigt med mellemrumsbørste omkring implantatet. Hvis du i forvejen lider af parodontose, anbefaler vi, at du får behandlet paradentosen inden implantatbehandling.
Et alternativ til et implantat er en brobehandling. Fordelen ved denne løsning er, at den er hurtigere at gennemføre. Det kræver dog, er at nabotænderne skal kronebehandles for at broen kan fastsættes. Der laves såkaldte bropiller. Hvis nabotænderne er i en tilstand, hvor de ville blive styrket af en krone, vil en brobehandlingen være en god løsning. Hvis tænderne derimod er sunde og i god tilstand, vil vi nødig behandle disse, da vi så skal fjerne sundt tandvæv. Det er altid bedst at beholde sine egne sunde tænder. Vælges brobehandling skal du være opmærksom på, at hvis en af bropillerne mistes, skal hele broen udskiftes.
Indsættelse af et tandimplantat indledes med en røntgenundersøgelse af munden. Her diagnosticeres tænder og knogle så det kan vurderes, om der er tilstrækkeligt med knogle, som tandimplantatet kan sidde fast i. Kan tandimplantatbehandling udføres med succes, går vi i gang med første fase af behandlingen.
Vi begynder med at give en lokalbedøvelse. Du vil som regel ikke opleve smerter eller fysisk ubehag. Derefter foretages et snit så tandkødet kan skubbes til side og knoglen er blottet. Herefter bores til indgangen har den rette længde og diameter. Implantatet skrues i, og tandkødet sys sammen. Implantatet er klar til at få sat krone på efter 3-6 måneder. Efterfølgende tager vi et aftryk til den synlige del af tandimplantatet. Når vi har fået fremstillet den sidste del af konstruktionen, skruer vi den fast på forbindelsesleddet. Der sættes et mellemstykke i, som skal holde på kronen eller broen. Behandlingen er dermed afsluttet.
Prisen på et tandimplantat varierer, fordi alle behandlinger og patienter er forskellige. Før vi kan lave et prisoverslag, er vi nødt til at se dig til en konsultation. Efterfølgende kan vi gennemgå mulighederne og blive enige om den rigtige løsning til dig.
En tandprotese er en erstatning for manglende tænder. Det kan enten være en delprotese eller en helprotese. En delprotese kan være en god løsning, når du har mistet én eller flere tænder. Hvis ingen af dine tænder kan bevares, er det i stedet en helprotese, der skal til.
08:00 - 17:30
07:30 - 16:00
07:30 - 17:00
07:30 - 17:00
07:30 - 14:30
Vi tilbyder en bred vifte af behandlinger. Alle behandlinger er baseret på seneste forskning og praksis, og vi fokuserer altid på at imødekomme dine individuelle behov og ønsker.
Har du fået et hul i en tand så er en plastfylding en god og nem løsning.
Vores tandplejer Rasmus laver altid en grundig undersøgelse af dine tænder.
Vores team rådgiver og hjælper dig med at få flotte hvide tænder igen.
Få mistede tænder erstattet uden smerte. Kom og få en snak med vores tandlæger.
Vi er en moderne tandklinik placeret tæt på Kongens Nytorv i centrum af København. På klinikken har vi mange års erfaring med de fleste former for tandbehandling.
Er du allerede patient hos os, har du nu mulighed for at bestille tid til et eftersyn/tandrensning når det passer dig ved hjælp af vores online booking.
Har du brug for behandling udover et almindeligt eftersyn, så kontakt os venligst også på mail eller telefon, så vi kan afsætte den rette mængde tid til dig.